El president de Mercabarna, Agustí Colom; el president de l’Associació d’Empresaris Majoristes de Mercabarna-flor, Miquel Batlle, i el president del Gremi de Floristes de Catalunya, Joan Guillén, han presentat aquest dijous les previsions de la jornada de Sant Jordi, que se situen en xifres similars a les dels últims anys. Concretament, esperen vendre uns sis milions de roses.

El fet que el 23 d’abril sigui dissabte fa que el sector sigui conservador a l’hora de fer previsions, tot i que espera que la presència més elevada de persones al carrer compensi la reducció de la compra de roses per part de les empreses. Amb tot, Colom ha expressat el seu desig que les companyies “mantinguin la tradició, perquè l’acte de regalar la rosa també es pot fer divendres“, diu.

Mercabarna-flor comercialitzarà uns dos milions de roses, prop d’un terç del total que es vendrà a tot Catalunya. El 92 % restant seran d’importació, sobretot procedents de l’Equador, Colòmbia i Holanda.

Els comerciants esperen que el 90 % de les roses que es regalaran el proper 23 d’abril siguin vermelles i per aquest motiu es podran trobar fins a 30 varietats diferents de roses d’aquest color, encara que la més comercialitzada, molt probablement, serà la freedom. El sector de la flor apunta que la compraran un 60 % dels clients.

Pel que fa al tipus d’envoltori, Batlle ha explicat que la tendència d’aquest any és “presentar la rosa com més natural millor, amb complements com plantes i espart, sense que hi hagi plàstics afegits“.