El sector de la carn encara amb optimisme la campanya de Nadal. La previsió inicial és mantenir la tendència a l’alça en vendes com les de fa un any. Hi juguen a favor els preus estables i el repunt del consum. Les carns més demandades seran com sempre el cabrit, la vedella i el bou. Per exemple, el cabrit, una carn considera de luxe, incrementa el 300% en relació amb la resta de l’any. El 2013 ja va augmentar la demanda de carn de cabrit: els majoristes de Mercabarna van distribuir durant el desembre passat 47.914 kg de cabrit en comparació dels 34.494 kg de 2012. També es dispara, però no tant, la demanda de la vedella: un 20% en els mesos centrals de desembre.

Aposta pels rostits de cocció llarga i curta

Els majoristes de carn i xarcuters proposen el rosbif, com un plat de festa senzill que es pot elaborar amb peces de vedella i bou, amb el crostó o el cap de mort depenent del pressupost, i que es pot fer en “tan sols 20 minuts de cocció i deixar-ho preparat”, segons ha afirmat Enric Capafons, portaveu del sector carni majorista de Mercabarna. L’altra proposta que es fa és el cabrit rostit al forn. Tots dos plats es promocionaran des de les carnisseries des de les quals es lliuraran les receptes als clients.