FERMÍ PUIG, cuiner "La gent que per naturalesa no té els mateixos recursos que podem tenir nosaltres que puguin accedir lliurement al mercat del treball. En la mesura que hi podem col·laborar n'estem satisfets." MARÍA JOSÉ PUJOL, cofundadora del Barcelona with Social Value "Aquí no només hi guanyen els centres especials de treball, sinó que és un 'win to win', les empreses mercantils que s'associen a temes socials també guanyen perquè els ciutadans tenim tendència a comprar aquells productes i serveis que en igualtat de condicions aporten alguna cosa més a la societat."

El Business with Social Value (BWSV) arriba a la tercera edició i es consolida amb noves activitats. Aquest any el món de la gastronomia catalana també hi ha volgut col·laborar i per això una vintena de xefs catalans oferiran als més de 500 assistents un gran dinar multitudinari.

Hi participaran, entre d’altres, Fermí Puig, Paco Pérez (Miramar), Raül Balam (Moments), Carles Gaig, Carles Abellán (Suculent), Nandu Jubany (Can Jubany), Mey Hofmann o Oriol Balanguer. Els cuiners participants, que sumen 13 estrelles Michelin, prepararan 1.600 racions de diversos plats del receptari tradicional català, com ara sopa de galets, canelons o botifarra amb samfaina.

El valor social com a ingredient principal

En aquesta tercera edició el BWSV reunirà més de 60 entitats socials -que treballen en plantilla amb persones amb discapacitat i en risc d’exclusió social- i més de 250 empreses mercantils interessades a tancar negocis amb aquestes entitats.

Es tracta d’una iniciativa que, segons María José Pujol, cofundadora del BWSV, “vol demostrar que les empreses socials, en què treballen persones amb discapacitat, també són un sector econòmic competitiu”.

De fet, l’any passat el 70% de les empreses que hi van participar van contractar en un termini de dos mesos serveis o productes a aquestes entitats socials.