Maite Fandos, tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports "De l'any 2007 a 2011, a l'anterior mandat, hi va haver un creixement molt important de les desigualtats, que no s'ha reduït això és cert, però sí que s'ha anat d'alguna manera estabilitzant, creixent molt menys. Hi ha molts factors que influeixen, el més important és que la gent necessita treball. L'atur és el factor més important en aquestes desigualtats i, per tant, el que hem de fer, i això no és un tema només municipal, és activar tots els recursos d'ocupació. Aquesta ciutat el que necessita és crear economia, crear llocs de treball, perquè serà l'única manera d'anar fent baixar les diferències, no estabilitzar com ara si no que vagin disminuint."

Maite Fandos afirma que “ja no hi ha aquell creixement important” de les desigualtats detectat durant el mandat anterior, entre 2007 i 2011, i que tot i que “no s’ha reduït”, “d’alguna manera s’ha anat estabilitzant, creixent molt menys”. Respon així a l’informe de renda familiar corresponent a 2013, que va confirmar que les diferències entre barris rics i barris pobres s’han eixamplat.

Per la tinent d’alcalde de Qualitat de Vida, són molts els factors que influeixen per tal que es doni una situació, sovint dramàtica, en moltes famílies. El principal és l’atur. És per això que Fandos creu que cal “activar tots els recursos d’ocupació”, pensant en Barcelona en global: “Aquesta ciutat el que necessita és economia, llocs de treball”, ha dit. Segons Fandos, Nou Barris és on “evidentment” s’inverteix més en qüestions socials, tot i que “a vegades” no doni aquesta sensació. “És clar que invertim en la Diagonal. I a Nou Barris, Sant Martí i Sant Andreu (…)”. Districtes on, afegeix Fandos, les ajudes no són tan visibles com les del centre de la ciutat.