Sorpresa i curiositat entre els vianants que passejaven aquest matí quan han comprovat l'estat en què han quedat alguns aparadors. Més d'una desena continuen afectats pels cops de mall amb què un grup de manifestants els van trencar durant el tram final de la marxa en suport als anarquistes detinguts en l'operació Pandora. Als vidres més malmesos s'hi han col·locat cartrons i fustes provisionals en espera de canviar-los definitivament. Es tracta sobretot d'entitats bancàries. En algun banc com aquest encara no s'ha fet pràcticament res per arreglar les destrosses d'ahir i aquest matí els desperfectes continuen sent ben visibles. Però els danys s'han produït també en establiments comercials, la majoria franquícies. Tot i això, la resta de botigues d'aquest eix també van abaixar la persiana mentre passava la manifestació per por de rebre els impactes. La Fundació Barcelona Comerç ha avançat a BTV part del contingut d'un comunicat que emetrà demà per condemnar els atacs i denunciar que no és primera vegada que es produeixen. VICENÇ GASCA, president de la Fundació Barcelona Comerç "Els comerços de la zona de Gràcia, com va passar també en el seu moment amb els de Sants amb uns altres incidents que tots recordem, ens han manifestat que quan hi ha aquests aldarulls, les botigues tanquen les persianes per precaució i la gent se'n va i no compra." PILAR BANEGAS, botiguera "Otras veces ha pasado pero ayer fue más caótico porque tuvimos que cerrar, y yo he cerrado alguna vez... pero normalmente no cierro." Els desperfectes també van afectar almenys un petit establiment, aquesta joieria, on es van trencar un rètol i un vidre.

La Fundació Barcelona Comerç ha emès un comunicat en què demanen justament això, que les manifestacions no perjudiquin els seus interessos i acabin minant el seu dret a mantenir la botiga oberta. El comunicat expressa “reconeixement i respecte” pel dret a la manifestació i demana el mateix envers l’activitat i els negocis dels comerciants, “massa sovint exposats a l’actitud vandàlica de determinats grups de manifestants”. La Fundació Barcelona Comerç constata que els fets d’ahir van representar una pèrdua important de vendes als comerciants de l’eix de Gràcia, a qui han fet arribar el suport de la resta d’eixos i han convidat a actuar de forma conjunta perquè això no torni a passar.

Ahir, les botigues de l’eix comercial de Gran de Gràcia anaven abaixant les persianes a mesura que s’hi apropava la manifestació en favor dels sis anarquistes detinguts la setmana passada en l’operació Pandora. Els que van optar per no fer-ho o no van ser-hi a temps, avui buscaven solucions provisionals per als seus aparadors malmesos.

Més d’una desena continuen afectats pels cops de mall que van fer un grup de manifestants durant el tram final de la marxa. En lloc dels vidres trencats s’hi han col·locat cartrons i fustes provisionals en espera de canviar-los definitivament. Es tracta sobretot d’entitats bancàries, però els danys s’han produït també en establiments comercials, la majoria franquícies. Els desperfectes també van afectar almenys un petit establiment, una joieria, on es van trencar un rètol i un vidre.

El president de la Confederació de Comerç de Catalunya, Miquel Ángel Fraile, també ha condemnat les destrosses d’ahir a l’eix comercial de Gràcia i ha encoratjat els comerciants de la ciutat a defensar els seus drets davant l’amenaça de manifestacions violentes que els obliguen a abaixar la persiana.