Els treballadors que cobrin el salari mínim interprofessional percebran, a partir de l'1 de gener, 648 euros amb 60 cèntims bruts mensuals. Això sobre 14 pagues. Són tres euros més que fins ara i un increment de mig punt. La pujada arriba després que l'any passat el Govern espanyol congelés el salari mínim, que ara mateix cobren un terç dels treballadors espanyols. L'executiu reconeix que és un augment modest però que es notarà perquè la inflació és molt baixa, i per tant, els preus no s'han encarit. Si ho comparem amb altres estats de la Unió Europea, el salari mínim d'Espanya queda molt lluny del de països com Luxemburg, el més alt de tot el continent, i també Bèlgica, Irlanda o França. Tots aquests països gairebé doblen el salari espanyol, que està més en la línia d'Eslovènia o Malta, i supera els de Grècia o Portugal. ¤W0 135 ]] C2.5 G 0 [[ *CG ilocdat1 Palau de La Moncloa aquest migdia LES PENSIONS S'INCREMENTARAN AL GENER DOS EUROS DE MITJANA 00.02 a 00.05 ¤W1 96 ]] C2.5 G 0 [[ *CG i1l LES PENSIONS S'INCREMENTARAN AL GENER DOS EUROS DE MITJANA 00.05 a 00.20 Rajoy ha arribat a l'últim consell de ministres de l'any amb la revaloració de les pensions per a 2015. S'apujaran un 0,25%, el mateix que l'any passat, i, de fet, el mínim que marca la llei. Mensualment, a les butxaques dels pensionistes això es traduirà en uns dos euros més que ara de mitjana. Com és habitual Rajoy ha aprofitat l'última reunió de l'executiu per fer balanç de l'any. Un balanç eminentment econòmic i en què ha reivindicat la seva gestió. MARIANO RAJOY, president del Govern espanyol "Hace un año les pronostiqué un 2014 mucho mejor y esa previsión se ha cumplido con creces." Rajoy ho argumenta dient que en l'últim mig any s'han creat 500.000 llocs de feina i que el nombre d'afiliats a la Seguretat Social també ha crescut. Per a l'any que ve, el president del Govern ha fet pronòstics optimistes. MARIANO RAJOY, president del Govern espanyol "2014 ha sido el de la recuperación y 2015 será el año del despegue definitivo de nuestra economía." Uns pronòstics que Rajoy nega que siguin triomfalistes. Assegura que són realistes, i subratlla que en tres anys s'ha aconseguit capgirar la situació econòmica del país.

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres l’increment d’un 0,5% per al salari mínim interprofessional (SMI) per a l’any que ve. Així doncs, passarà dels 645,3 euros mensuals als 648,6 euros. L’executiu també ha donat llum verda a apujar les pensions en un 0,25%. El president del Govern espanyol ha explicat que l’agument és “modest” però que repercutirà directament en el poder adquisitiu, perquè coincideix amb una inflació negativa.

Ara fa un any, l’executiu de Rajoy va decidir congelar el sou mínim. I no va ser el primer cop. Només arribar al poder el 2012, el PP va mantenir el salari mínim. Una mesura que no es prenia des de 1966. El 2013, en canvi, es va incrementar en un 0,6%.

El president del Govern espanyol ha fet balanç de l’any després de l’última reunió del Consell de Ministres d’aquest 2014. Mariano Rajoy s’ha mostrat molt optimista i ha insistit que “aquest Nadal és el primer de la recuperació”. Ha assegurat que l’economia espanyola està creixent després de la crisi i ha vaticinat que el 2015 serà el de “l’enlairament definitiu”.