Els propietaris de la llibreria Nollegiu del Clot, al Camp de l’Arpa, ja no poden més amb els problemes que hi ha en el local quan plou i han anunciat que tanquen la botiga. La segona llibreria Nollegiu -l’original és al Poblenou- va obrir l’any 2019 en un local de lloguer. Segons el llibreter Xavier Vidal, la propietat fa “com si sentís ploure” quan li trasllada la situació que viuen els dies de pluja. Els responsables estan buscant un nou local a la zona per intentar traslladar-s’hi, tal com han explicat a través de les xarxes socials.

Tres inundacions importants en tres anys

En declaracions a EFE, Vidal ha comentat que pot “lluitar contra la inflació, contra l’increment de la llum de més del 120 %, la pandèmia del coronavirus, però és impossible fer-ho contra l’aigua cada vegada que plou”. La idea és mantenir-se al barri, però haurà de ser en un altre emplaçament perquè “en aquest tenim la batalla perduda”. En Xavier Vidal ha recordat que en aquest període hi ha hagut tres inundacions importants, una de les quals va suposar unes pèrdues de 5.000 euros per llibres danyats.

Nollegiu va obrir un establiment al Poblenou el 2013, però en quedar petit es va traslladar tres anys després a l’antiga botiga de roba Juanita. Fa tres anys que va inaugurar aquest segon establiment al Camp de l’Arpa del Clot, on destaquen que “hi ha molts veïns que estimen el projecte”. Malauradament, afegeixen, la pluja ha dictat sentència.