Aigües de Barcelona (Agbar) remarca que les decisions preses per l’OARCC, un organisme depenent de la Generalitat, són de caràcter executiu i que, per això, s’ha d’executar la resolució que va prendre el mes de gener. L’OARCC va concloure que en el procés s’havien vulnerat els principis d’igualtat, no-discriminació i competència.

Agbar avala la reclamació amb la sentència dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la setmana passada. El tribunal va rebutjar el recurs de reposició cursat per la Generalitat de Catalunya i Acciona. L’argument s’empara en normativa europea, que vol evitar que es mantingui vigent la decisió qüestionada mentre se’n tramita el litigi. Això, segons la norma, perjudica els contractistes que hagin estat desplaçats injustament.

Els recursos presentats tant pel govern com per Acciona demanen que es mantingui la concessió a aquesta empresa apel·lant als danys que es derivarien de l’anul·lació del concurs públic resolt el novembre passat. Asseguren que el contracte va permetre reduir el dèficit de la Generalitat en 1.000 milions el 2012 i que, per tant, anul·lar-lo repercutiria en les arques públiques. Sostenen, a més, que també comportaria perjudicis per al servei d’aigua als consumidors de l’àrea metropolitana de Barcelona. Tot plegat, però, no va convèncer el TSJC, que considera que no es pot constatar que aquests danys tinguin prou entitat.

Aquesta és la segona interlocutòria presentada davant el TSJC. En la primera, resolta el mes de març, el tribunal va rebutjar els recursos per unanimitat. Aquest cop, però, ho ha fet amb un vot particular en contra. Ara, la Generalitat i l’empresa guanyadora del concurs tenen l’opció de recórrer contra la decisió al Tribunal Suprem.