El projecte de Mercats Verds va iniciar-se el 2015 amb una prova pilot al Mercat de la Llibertat de Gràcia, i es va estendre després als mercats del Clot, Concepció i Horta. Ara s’hi sumen els de les Corts, Sant Martí i Lesseps, i la intenció de l’Ajuntament és anar estenent aquesta iniciativa a la resta d’equipaments municipals.

Aposta per la sostenibilitat

Els anomenats Mercats Verds es caracteritzen per potenciar l’oferta de productes de proximitat, és a dir, procedents d’un radi màxim de 150 quilòmetres al voltant de Barcelona, i també la de productes ecològics frescos, amb elements que permetin als compradors distingir aquests aliments de la resta. A més, els paradistes d’aquests equipaments es comprometen a reduir l’ús de bosses de plàstic.

Per donar a conèixer aquesta iniciativa, l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona ha preparat, amb col·laboració de la Fundació Alícia, diverses activitats als tres nous mercats de la xarxa. En concret, els dies 16 i 17 de desembre s’organitzaran xerrades sobre nutrició i alimentació saludable.