Per exemple, el sindicat ha explicat que aquests negocis fan treballar més de 10 hores diàries els empleats, no els permeten els dos dies de descans setmanals establerts en el conveni i no els deixen recuperar els festius treballats ni cobrar-los com a tals. A més a més, també diuen que part o la totalitat del pagament es fa en negre, que no es publica el calendari laboral i de vacances i que no es preveu el plus de nocturnitat a les nòmines.

Una trentena de treballadors han acompanyat als representants de la UGT en el moment d’entregar les denúncies. A fora de la seu de la Inspecció de Treball, a travessera de Gràcia, han assegurat que aquests casos són només una mostra de la tendència que impera en el sector. Segons el  secretari del sindicat sectorial d’Hostaleria de la UGT, Josan García, hi hauria afectats, com a mínim, 250.000 treballadors d’un total de 350.000 (en temporada alta) a Catalunya. També ha reclamat a l’Administració més severitat per localitzar aquestes condicions irregulars “que suposen un frau per la Seguretat Social”.

Camil Ros, el secretari general d’UGT Catalunya, ha reclamat que “no només es parli del turisme” i els beneficis econòmics que té aquest sector, “sinó que també s’ha de parlar de la qualitat de les condicions laborals dels treballadors”. Segons el sindicat, enguany s’estan treballant més hores no pagades que en altres períodes i, també, s’està pagant més en negre. El secretari general de la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum, Carlos González, ha assenyalat la reforma laboral i l’augment dels contractes temporals com a culpables d’aquest empitjorament de la situació. “Com no aconseguim tirar a terra aquesta reforma laboral del Partit Popular”, ha afegit González, “aquesta tendència seguirà augmentant”.