La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha comparegut davant dels mitjans per valorar la negativa dels treballadors d’Eulen a la proposta de mediació presentada per la Generalitat. Bassa ha agraït la col·laboració de totes les parts i ha afirmat que, des del Departament de Treball, ja han acabat la tasca de mediació.

La consellera de Treball ha començat la roda de premsa amb paraules d’agraïment al comitè de vaga per haver portat a votació la proposta feta des del Departament de Treball, tal com s’havia establert durant les negociacions. Seguint les preguntes dels periodistes, Bassa ha explicat que només es tornaran a seure a la mesa de negociació si les dues parts volen engegar de nou la mediació. Malgrat tot, ha afirmat que fins aquest diumenge han mantingut converses amb totes dues parts per intentar apropar més les posicions.

Bassa ha assegurat que ara són els treballadors, Eulen i Aena qui tenen a les seves mans la resolució del conflicte, i s’ha mostrat optimista. “Aena ha arribat 12 dies tard i ha fet que el conflicte encara s’enquistés més”, ha sentenciat. La consellera ha aprofitat l’ocasió per reclamar una reflexió conjunta per totes les administracions públiques:  “Ens hem de plantejar com es fan les licitacions públiques”. Al seu entendre cal pensar més a donar un bon servei i no tant en les propostes econòmiques que es fan.