El Sindicat Solidaritat i Unitat dels Treballadors (SUT) ha convocat una vaga indefinida a partir d’aquest dimecres, 16 d’agost, dels treballadors del MACBA i l’Arxiu Històric de Barcelona, que estan subcontractats a través de l’empresa Ciut’art . Reclamen que els mantinguin els llocs de treball i que no els retallin les condicions laborals.

Fa mes d’un any els treballadors del MACBA i de l’Arxiu van fer aturades, juntament amb els d’altres equipaments culturals, per reclamar millores. Aleshores van aconseguir que els contractes temporals passessin a indefinits. Ara, però, el sindicat denuncia que els nous concursos oberts al museu de la plaça dels Àngels i a l’Arxiu només obliguen a subrogar els treballadors amb més d’un any d’antiguitat, fan “rebaixes dràstiques” de la jornada laboral, que passa de 25 a nou hores setmanals, i redueixen les categories.

El sindicat reclama anar a “l’arrel del problema” i demanen la fi de la subcontractació. A més de la vaga indefinida al MACBA i l’Arxiu, han convocat una jornada d’aturada a la resta d’equipaments amb personal de Ciut’art per reclamar el compliment del conveni acordat i la incorporació a la plantilla fixa dels treballadors de reforç.