El cas del Matías González se suma a les 270.000 execucions hipotecàries que el Consell General del Poder Judicial té comptabilitzades a tot l'Estat des que va esclatar la crisi l'any 2007. La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca alerta que la xifra es dispararà. ADA COLAU, Plataforma d'Afectats per la Hipoteca "Una execució hipotecària normalment dura un període mig d'un any o dos anys i aleshores ara ve la onada forta de desnonaments, precisament per això ara comencem a aturar molts desnonaments". La plataforma va néixer fa dos anys i actualment té 2.500 persones inscrites. El Matías és una d'elles. Separat i amb tres fills, està a l'atur i no pot fer front a la hipoteca. Cobra una prestació única de 400 euros. Ens explica que l'Administració li ha denegat un pis de protecció oficial. MATÍAS GONZÁLEZ "Si ahora en esta situación que estamos no nos pueden dar una vivienda, cuando nos la van a dar. Porque yo me veo en la calle, yo no tengo nada. Yo solo tengo 400 euros, con los alquileres como estan, a donde voy". Des de la plataforma reclamen la reforma de la llei hipotecària perquè la dació en pagament suposi la liquidació del deute. La pressió de la plataforma ha aconseguit aturar 15 processos a tot Catalunya. El cas del Matías és el primer a Barcelona ciutat. Veient quina era la situació, els agents judicials han trucat al jutge per rebre l'ordre de posposar el desnonament. Però el cas no s'ha resolt. El jutge ha de fixar una nova data. Després de conèixer la notícia que el desnonament del Matías s'havia pogut prorrogar, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ha decidit anar fins a la seu del districte a reclamar una solució pel cas.

El 2010, el banc va interposar una demanda d’execució hipotecària per impagament a Matías González. El pis va ser subhastat i el banc es va adjudicar l’habitatge per un 50% de la taxació inicial. El Matías va perdre la propietat del pis però d’acord amb la llei, continua debent més de 240.000 euros a Caja Madrid. L’entitat va presentar una ordre de desnonament que aquest dimarts s’havia d’executar.

Els agents judicials han arribat al carrer Gran de Sant Andreu a l’hora prevista i quan han vist els concentrats ho han comunicat al jutge qui, finalment, ha posposat l’ordre de desallotjament. De moment es desconeix quina nova data ha fixat el jutge. Es tracta del primer veí de Barcelona que rep el suport de la plataforma d’Afectats per la Hipoteca, que ja ha evitat desnonaments en altres localitats com l’Hospitalet, Badalona, Sabadell o Terrassa.