Cada vegada hi ha més establiments que venen pa. Benzineres, supermercats, adrogueries i fins i tot botigues de menjar preparat. En aquesta botiga de l'Eixample s'hi pot trobar una mica de tot i, per tant, no hi falta el pa, un dels seus productes estrella. Expliquen que sobretot venen pa quan les fleques estan tancades. ALÍ "Cuando la panaderia está cerrada, aqui viene mucha gente a comprar el pan, cada día, cada día. Más o menos vendemos una caja de pan al día. A mucha gente le gusta el pan de aquí." El mateix passa amb les benzineres, moltes obren les vint-i-quatre hores i fan fornades de baguettes al llarg del dia. Pel que fa els usuaris, hi ha opinions per tot. N'hi ha que prefereixen la comoditat: BELÉN "Jo, depén...a vegades el compro al súper i a vegades al forn. On el tingui més a prop o depén del moment.Si, de fet es molt pràctic i comode pels que anem al súper poder-ho comprar allà". I d'altres que no pensen renunciar a la qualitat: JORDI "El pa s'ha de vendre en un forn, no en una gasolinera, no en un supermercat, encara que hi ha alguns que el fan, però el que fan és pa congelat." Des de la Federació Catalana de Flequers es reivindica la pèrdua de llocs de treball per la competència deslleial que fan altres negocis que venen pa però no son forns. Així, calculen que l'any 2010 es van perdre fins a 1254 llocs de treball." ANDREU LLARGUÉS, president de la Federació Catalana de Flequers "Si només puc vendre jo pa, i la competència de davant m'està venent de tot, jo no puc competir de cap manera. Estic aquí que no es compleix la igualtat." El gremi està disposat a fer complir la llei perquè creu que les botigues que no s'han sotmés als controls reglamentaris no haurien de vendre pa.

El conseller promet més control

Segons el Gremi de Flequers, aquests establiments que incompleixen les normes suposen una competència deslleial per als forns convencionals, una reivindicació que ja van fer pública fa un any i mig. El conseller Francesc Xavier Mena s’ha compromès a fer un seguiment de la situació i a augmentar les inspeccions en aquest tipus de comerços. El sector de la fleca afirma que aquesta situació posa en risc la salut dels consumidors ja que es desconeix l’origen del producte i el procés de fabricació al qual ha estat sotmès.