El conflicte laboral a l’aeroport del Prat és lluny de resoldre’s. Els treballadors de seguretat han decidit rebutjar la proposta sorgida de la mediació amb la Generalitat que incloïa un increment salarial de 200 euros mensuals en 12 pagues. Dels 400 treballadors que hi ha en plantilla, n’han votat la meitat, 187. D’aquests, 150 han emès un vot contrari, 36 han votat a favor i també s’ha registrat un vot nul. Per tant, es preveu que aquest dilluns comenci la vaga indefinida de 24 hores.

Després de conèixer els resultats ha comparegut davant dels mitjans l’advocat dels treballadors d’Eulen, Leopoldo García Quinteiro, qui ha afirmat que no pot ser que el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, hagi amenaçat tan directament els treballadors que estan en vaga. A la vegada, ha assegurat que no és normal que es recorri al laude d’arbitratge obligatori amb tanta rapidesa com afirma el ministre que es farà. L’assessor del comitè de vaga, Joan Carles Giménez, ha rebutjat també les pressions del Govern espanyol: “La gent sap que té raó amb la lluita que està fent pels seus drets, no només econòmics sinó també laborals, i no acceptem cap mena d’amenaça, ni Guàrdia Civil ni que portin l’exèrcit”, ha afirmat.

Precisament, abans de començar l’assemblea, des del comitè de vaga d’Eulen, Purificación Infante ha dit que es tracta d’una problemàtica que es podria haver resolt “molt abans” i ha lamentat que ara hi hagi tanta preocupació per “tombar” una vaga que és un dret constitucional.

Des del Ministeri de Foment, Íñigo de la Serna havia advertit als treballadors que aquesta era “l’última oportunitat” que tenien per acceptar la proposta i evitar un laude d’arbitratge obligatori, el qual, des del ministeri, asseguren que estan preparant  per si finalment, com ha passat, els treballadors tiraven endavant la vaga indefinida de 24 hores. El proper pas serà convocar un Consell de Ministres per tal de tirar endavant  el laude d’arbitratge obligatori i els treballadors hauran d’acceptar la resolució del conflicte que dicti.