JORDI WILLIAM CARNES, director general de Turisme de Barcelona: "Haver hi un indret que s'ha cercat sempre per fer un esdeveniment de les campanades, sempre s'ha parlat a Barcelona. És un encert del govern de la ciutat, trobar aquest espai, gran, còmode, és de fàcil accés.`Té un marc de foto molt potent i per tant crec que és una trobada perfecta. Les cadenes de televisió se'ns han apuntat per seguir-ho. l'Any passat ho van donar a posteriori, però aquest any hi ha gent d'Alemanya, de França i de Turquia que s'han volgut acreditar prèviament. És un espai de trobada familiar, que té un temps més o menys finit, entre que arribes i comença l'espectacle i les campanades. Tampoc es vol qüestionar, ni condicionar altres festes que es puguin estar fent a Barcelona. El tema dels idiomes, perquè si volem ser una ciutat oberta se suposa que la gent que atén en determinats indrets ha de saber idiomes i no només tenir russos i xinesos en algunes botigues. Si no també anglès, francès...Crec que és un element d'eina i reflexió que el propi sector també fa. Jo crec que ha de ser una cosa normal que a l'aeroport del Prat, el servei de taxi per exemple, hi hagi gent que parli molts idiomes..per exemple a les botigues de determinats espais que també han de poder parlar idiomes si volem ser competitius internacionalment.

Jordi William Carnes, màxim responsable de Turisme de Barcelona, ha defensat la celebració d’un espectacle de la nit de Cap d’Any com el de Montjuïc. Considera que s’ha hagut de treballar durant anys perquè Barcelona tingui un esdeveniment propi i que a partir d’ara s’ha de seguir amb la feina de consolidar-lo. Segons William Carnes, enguany hi ha més cadenes de televisió estrangeres que s’han acreditat per recollir les imatges en directe de l’espectacle i passar-les al seu país. És el cas de cadenes d’Alemanya, França i Turquia.

Sobre la possibilitat que pugui interferir en altres celebracions que es fan a la ciutat, William Carnes ha estat rotund: “No espatllem cap festa”. Segons ell, la trobada “familiar” té un caràcter molt “definit” i just quan s’acaben les campanades es dóna per tancat el xou.

El repte: saber idiomes

Williams Carnes s’ha referit a altres qüestions que afecten el turisme i ha assegurat que un dels reptes importants que té la ciutat és que el personal que atén els turistes sàpiga idiomes, com els taxistes i els comerciants. “Jo crec que ha de ser una cosa normal, que els taxistes de l’aeroport del Prat parlin molts idiomes”, ha dit.

 

Comparteix a: