El Balcó Gastronòmic del Port Olímpic ha acabat de tancar els noms dels restaurants i botigues que formaran part d’aquest nou espai de 24.000 m², que s’obrirà a finals d’aquest pròxim estiu coincidint amb l’inici de les regates de la 37a Copa Amèrica.
S’han triat tres botigues gastronòmiques que s’ubicaran en locals de 85 m² cadascuna: Faborit —una botiga de menjar saludable—, la gelateria Esferic i la companyia d’empanades Las Muns. Segons B:SM, s’han escollit propostes per a diferents perfils de clients. Les botigues estaran situades al nivell inferior del Balcó Gastronòmic.
El darrer restaurant que faltava per adjudicar és el Vraba, una proposta de cuina catalana amb aportacions asiàtiques del Grup Aventura.
Aquesta és la llista completa de restaurants que configuraran el nou Balcó Gastronòmic:
- Sagardi (cuines del món – innovació)
- El Tribut (cuines del món)
- Pantea by Hermanos Torres (cuines del món)
- Cangrejo Loco (gastronomia blava)
- Super Local (cuina flexitariana)
- La Fonda del Port Olímpic (cuina catalana)
- La Barca del Salamanca (cuina del Mediterrani)
- Vraba (cuina catalana – fusió)
- Taberna Gallega de Marcos (cuina del mar)
- Platets (aperitius)
- Casa Carmen (cantina)
Segons explica B:SM, les obres al moll de Gregal avancen i ja es pot veure com s’obre aquest espai a la ciutat i a les platges. Ara ja es veu l’estructura superior on s’ubicaran quatre restaurants i on aniran les pèrgoles fotovoltaiques, un dels elements icònics de l’espai. També comença a ser visible l’obertura feta cap a la platja de la Nova Icària, que permet l’accés al Port Olímpic i els espais que afavoriran “el diàleg del port amb la platja i la ciutat, com són els miradors i les escales i ascensors de connexió”.
“Treballen nit i dia”
Precisament el nou accés al Port Olímpic des de la platja de la Nova Icària el veuen des de l’equipament marítim com un “encert” que “donarà molt de valor a la gent i també a les empreses que hi treballen”, assegura la directora del port, Olga Cerezo.
Segons han explicat als micròfons de betevé alguns usuaris, “els operaris treballen nit i dia”. I, de fet, l’avenç de les obres ja comença a ser evident. “Ja han col·locat les portes de les botigues”, afirma Sashi Han, usuària del Port Olímpic. Altres veïns, per la seva banda, demostren tenir opinions oposades sobre les obres. Benita Ribes té ganes de poder “prendre un cafè mirant l’horitzó”, mentre que Maria Pilar Freire creu que no calen més restaurants a la façana marítima. “Ja tenim prou restaurants”, ha reblat.
La finalització de les obres del Balcó Gastronòmic té un pressupost de 20 milions d’euros.