L’execució del desnonament d’una família que té un informe de vulnerabilitat a Hostafrancs ha generat crítiques i mostres de rebuig, també del govern municipal. Es tracta de la Lucila i la seva família, que viuen al carrer del 26 de gener de 1641, a Hostafrancs. Segons explica la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), no podien fer front al pagament del lloguer arran de la pandèmia. Els activistes alerten que es tracta d’un cas d’extrema vulnerabilitat perquè la parella té un problema de salut mental i un informe mèdic que adverteix que fer-los fora de casa podria provocar un intent de suïcidi.

Dos intents de suïcidi previs i una “situació límit”

Els activistes, que s’ha concentrat a les portes de la finca, finalment no han pogut evitar que els traguessin de casa. Però han carregat contra la comitiva judicial i el forense perquè asseguren que la salut mental d’un dels membres de la família és molt fràgil. La PAH denuncia que l’home de la Lucila s’ha intentat suicidar en dues ocasions, i que té un informe d’un centre de salut mental públic que avisa que un nou desnonament pot ser el detonant d’una altra temptativa.

Des de la PAH asseguren que el propietari del pis on viuen la Lucila i la seva família és un gran tenidor, que té més d’un centenar d’habitatges. Recorden que la llei catalana l’obliga a oferir un lloguer social però que la propietat ho ha incomplert i ha tirat endavant amb el procés judicial.

La regidora d’Habitatge diu que “és inacceptable”

El govern municipal s’ha sumat a les crítiques dels activistes de la PAH. La regidora d’Habitatge, Lucia Martín, ha qualificat d’inacceptable que els jutjats deneguin la suspensió d’un desnonament quan es tracta d’una família d'”extrema vulnerabilitat” que viu en un pis d’un gran tenidor obligat a oferir lloguer social. També havia demanat als Mossos que aturessin una actuació “de nou desproporcionada”.

Els serveis socials municipals han ofert una alternativa habitacional a la família desnonada.