Les xifres d’IGG no són cap broma. És ara mateix la segona empresa de videojocs per a mòbil més potent de la Xina, darrere únicament del conglomerat d’empreses Tencent, creadora del best-seller PUBG (Android i IOS). IGG gràcies a jocs com el Lords Mobile (Android i IOS), que comptabilitza uns 130 milions de jugadors en línia a tot el món, ha aconseguit aixecar una empresa amb més de 1.400 treballadors que en els propers anys hi afegirà 700 més dedicats exclusivament al desenvolupament de videojocs.
Barcelona, la clau
Aquí Barcelona, la nova seu europea d’IGG, pot tenir un paper important si sap treure profit del seu talent. En una indústria, la del videojoc, cada cop més lucrativa i globalitzada, la ciutat està creant tot un ecosistema que l’ajuda a posicionar-se amb força en el mapa de les noves tecnologies: des de l’organització del Mobile World Congress i el Four Years From Now o la capitalitat del 5G, passant per la feina de suport que es fa amb les joves empreses tecnològiques a Barcelona Activa. Tots aquests punts a favor, no només ajuden a crear nous talents a casa nostra, sinó que n’atrau d’altres d’arreu del món. Amb tot aquest potencial IGG pot crear un estudi barceloní que, depenent del projecte, es pot traduir en un equip d’entre 15 o 200 persones.
En poc temps els quatre treballadors actuals de la seu europea d’IGG a Barcelona, passaran a ser-ne deu i tenen previst traslladar-se al 22@, un nou veí que compartirà espai amb els altres gegants dels videojocs per a mòbils que ja estan presents a la ciutat. King, el creador del mític Candy Crush Saga (Android i IOS), va arribar-hi el 2012 i Social Point, l’estudi barceloní, creat al viver de Barcelona Activa, ho va fer el 2011 amb el seu Dragon City (Android i IOS).