Carlos, Cristina i Javier Marcilla, néts del fundador de la marca de cafè Marcilla, han invertit quatre milions d’euros en la construcció del nou hotel de quatre estrelles Upper Diagonal, situat en al número set del carrer de Manel Girona i antiga seu del càtering Paradís, al barri de Pedralbes.

El nou establiment disposa de 40 habitacions i 2.000 metres quadrats, repartits en dues plantes. Pren el seu nom de l’Upper East Side de Nova York, un barri residencial que, com Pedralbes, es caracteritza per ser una zona tranquil·la i d’alt nivell de la ciutat.

Carlos Marcilla assegura que la ubicació del nou establiment concorda amb la necessitat de la ciutat de descentralitzar el turisme i ofereix, diu, una alternativa poc comuna a la zona, que té una escassa oferta d’hotels.

L’hotel va entrar en funcionament fa tres mesos i ja ha aconseguit arribar al cent per cent de la seva ocupació gràcies a esdeveniments com el Mobile World Congress o la fira Alimentaria, que, segons els propietaris, han estat “veritables proves de foc” amb les que han comprovat el bon funcionament de l’establiment.

L’Upper Diagonal disposa d’un restaurant que ofereix una selecció de plats de la cuina tradicional mediterrània i japonesa.

Un altre dels distintius de l’Upper Diagonal és el seu disseny interior, que firma l’arquitecte i interiorista Santiago Nin i que està caracteritzat per la poca llum i la intimitat a tots els seus racons. Les 40 habitacions de l’hotel tenen un preu mitjà de 135 euros la nit, encara que depèn de l’índex d’ocupació i la temporada.