(ACN) El Consell de Ministres ha autoritzat aquest dimarts el Ministeri de Transports, a través d’Adif, a licitar el contracte d’execució de les obres d’adaptació a l’ample internacional del Centre Logístic de Barcelona – Can Tunis. El contracte ascendeix a un valor de 17,2 milions d’euros (IVA no inclòs) i s’hi ha establert un termini d’execució de 10 mesos.

Aquesta actuació està inclosa en el desenvolupament i compliment del protocol que el ministeri i l’Autoritat Portuària de Barcelona van signar l’octubre passat per al nou accés sud i el desenvolupament de les plataformes logístiques.

A Can Tunis, hi conflueixen la línia Castellbisbal-Morrot, que pertany a la Xarxa Ferroviària d’Interès General, i les línies d’accés al Port de Barcelona. Segons destaca el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, l’objectiu és impulsar el transport de mercaderies, la integració del ferrocarril en la cadena logística i l’increment de la fiabilitat del servei en aquest sector estratègic.

El projecte inclou accions en la plataforma, via i electrificació per a la implementació de l’ample mixt (tant l’internacional de 1.435 mm com l’ibèric de 1.668 mm), incloent-hi els aparells de via necessaris per garantir una correcta explotació.