(ACN) El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que l’executiu rebaixarà l‘IVA del gas del 21 al 5 %. La mesura estarà en vigor a partir de l’octubre i fins al 31 de desembre, però Sánchez s’ha obert a prorrogar-ho “al llarg de l’any vinent mentre duri aquesta situació tan difícil”.

“És raonable que tractem de reduir també la factura de la calefacció dels ciutadans”, ha defensat Sánchez en una entrevista aquest dijous al matí a la Cadena SER. El cap de l’executiu ha argumentat que aquesta rebaixa fiscal va en línia amb les “rebaixes fiscals selectives” que ha impulsat fins ara el Govern espanyol per “protegir la classe mitjana treballadora” i els col·lectius vulnerables.

Sánchez també ha recordat que, alhora, l’executiu ha impulsat un “repartiment equitatiu del cost de la guerra” amb els impostos a les grans energètiques i les grans entitats financeres.

La rebaixa de l’IVA del gas és una de les mesures que reclamava el PP i el seu líder, Alberto Núñez Feijóo, pretenia plantejar-la dimarts en el cara a cara al Senat amb Sánchez sobre el pla energètic.