Acte reivindicatiu davant el Parlament
Pla general de representants d'entitats socials i grups parlamentaris defensant davant del Parlament el decret d'accés a l'habitatge. Imatge del 19/01/2021 (horitzontal)

(ACN) Entitats socials i grups parlamentaris s’han concentrat aquest dimarts davant del Parlament per exigir al govern de Pedro Sánchez que “blindi” el decret català d’accés a l’habitatge “urgentment” amb un acord bilateral Estat-Generalitat. Representants d’entitats com la PAH o el Sindicat de Llogateres, entre altres, i de JxC, ERC, En Comú Podem i la CUP ho han demanat davant la sentència “imminent” del Tribunal Constitucional, que s’ha de pronunciar sobre el recurs d’inconstitucionalitat interposat pel PP contra dos decrets del Govern sobre l’accés a l’habitatge (17/2019 i 1/2020).

Les normes afectades pel recurs són les que amplien la cobertura de la Llei 24/2015 de mesures urgents per fer front a l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, aprovada el maig del 2015. Per això, els representants de grups i entitats i membres del grup promotor del text han denunciat que si el TC tomba la norma es perdria “una eina essencial”.

“L’experiència ens fa desconfiar d’una possible sentència que sigui un cop més favorable a la banca”, ha assegurat el portaveu de la PAH Barcelona, Santi Mas de Xaxàs. Segons la plataforma, el TC ha de debatre el recurs el 25 de gener.