El Parlament ha aprovat el decret llei del govern de Quim Torra amb mesures urgents per garantir l’accés a l’habitatge. El document, que va ser presentat al desembre, ha rebut el “sí” de JxC, ERC, els comuns i la CUP, mentre que Cs i el PP hi han votat en contra. Per la seva banda, el PSC s’ha abstingut.

El document inclou un paquet de mesures per blindar l’accés a l’habitatge de les famílies vulnerables. Algunes de les mesures destacades són l’obligació dels grans tenidors a oferir un lloguer social a les famílies amb menys recursos, o la qualificació permanent d’habitatge protegit. En la defensa del text, el conseller de Territori, Damià Calvet, ha assegurat que el decret llei dona una “resposta ferma i transversal” i l’ha qualificat d’“imprescindible” per renovar el marc normatiu.

A la sortida de la votació, la regidora d’Habitatge de l’Ajuntament, Lucía Martín, i els responsables de les entitats pel dret a l’habitatge (PAH, Observatori DESC i l’APE) han celebrat l’aprovació del text.