Amb un mòbil es pot fer música i fins i tot beatbox. És una de les aplicacions que ha desenvolupat Billaboop, una empresa que va néixer a Barcelona amb la iniciativa d'un emprenedor francès. Aquest projecte li ha valgut el guardó Creamedia. El premi consisteix a passar sis mesos a l'espai de treball compartit de Barcelona Activa, un viver d'empreses del sector on espera trobar persones amb les que fer créixer el negoci. AMAURY HAZAN, creador de Billaboop "Me permite estructurarme y hay dos puestos muy claves en mi proyecto que tengo que encontrar gente muy competente con conocimiento de mi sector, que el sector de la tecnología digital y visual es un sector bastante específico." Aquesta és la desena edició dels premis Creamedia, un reconeixement als projectes empresarials de gestió cultural. D'entre els 18 participants hi ha el musical 'Rent', que tot just la setmana passada va acabar el procés de càstings. La idea va néixer d'un equip de sis persones del món de la direcció artística, però que no sabien com gestionar la producció d'un projecte d'aquesta envergadura. A través de Barcelona Activa, han desenvolupat un pla econòmic viable que, a més, els ha reconegut com a primers finalistes. DANIEL ANGLÈS, director del musical 'Rent' "Ens dóna com un punt de suport, sobretot moral. Aquesta part que és amb la que menys segurs anem l'esteu fent bé, la idea és bona, el plantejament té sentit, té viabilitat i és una aposta de futur important i ho hem rebut així, molt contents, la veritat és que no ens ho esperàvem gens." En el seu cas, el premi és un estudi de viabilitat econòmica de l'Institut Català de les Empreses Culturals valorat en prop de 1.500 euros.

L’Amaury Hazan és un emprenedor francès que va triar Barcelona com a ciutat on instal·lar-se i crear el seu projecte d’empresa. Avui dia Billaboop és una realitat des d’on desenvolupa aplicacions per a dispositius mòbils que permeten, entre d’altres, fer música a través del beatbox. La seva empresa li ha valgut ser el guanyador de la desena edició dels premis Creamedia, un reconeixement als projectes empresarials de gestió cultural.

El guardó consisteix a establir-se durant sis mesos a l’espai de coworking de Barcelona Activa. Per a l’Amaury és una molt bona oportunitat, ja que ell ha desenvolupat sol el projecte. “Estar sol no deixa de ser precari i això em permetrà estructurar-me i aprendre com generar una activitat duradora”, explica l’emprenedor.

De fet, gràcies a aquest guardó, el creador de Billaboop creu que ja ha arribat el moment de fer un pas endavant i fer créixer el negoci. L’espai on s’instal·larà és un viver d’empreses del sector. Per això espera trobar persones especialitzades que vulguin sumar-se al seu projecte. “Hi ha dos llocs de feina clau en el meu projecte i he de trobar persones competents amb coneixements del meu sector, que és molt específic”.

A la desena edició dels premis Creamedia hi han participat 18 projectes entre els quals hi ha el musical ‘Rent’, que s’estrenarà el gener de 2016. En el seu cas, Barcelona Activa els ha servit per adquirir coneixements que no tenien i que necessitaven per tirar endavant la seva idea. “Nosaltres som directors artístics, fem coreografies i interpretem, vam comprar els drets de l’obra però no sabíem gestionar una producció com aquesta”, confessa el director del musical, Daniel Anglès.

Gràcies als cursos han pogut fer un pla de viabilitat econòmica que els ha valgut el lloc de finalistes. “Rebre aquest reconeixement ens dóna suport, sobretot moral perquè és la part amb què anàvem menys segurs i d’alguna manera ens diu que ho estem fent bé, que té viabilitat i que és una aposta de futur”, afegeix el director de ‘Rent’.

El premi del finalista consisteix en un estudi de viabilitat de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) valorat en 1.500 euros. “És una despesa que normalment no faríem però la veritat és que en traurem molt de profit”, assegura Daniel Anglès.