Aquesta és la nova pagina web per dinamitzar el comerç a Horta-Guinardó. Recull l'activitat del sector i inclou un directori amb informació detallada dels establiments del districte. I per als emprenedors, s'hi detallen els requisits necessaris per obrir un negoci. És una de les darreres accions del govern municipal anterior. Els comerciants esperen que el nou Ajuntament continuï en aquesta línia. MANUEL ARIAS, associació de comerciants Cor d'Horta i Mercat "Lo que necesitamos el pequeño comercio es que tengamos apoyo sobre todo del Ayuntamiento, que esté cercano a nosotros. Entonces todas estas cosas nos ayudan a dinamizar las zonas comerciales y yo creo que es una cosa que es muy interesante para el pequeño comercio." Les associacions de botiguers asseguren que tenir presència a Internet és clau en la seva estratègia de vendes. MONTSE TORREJÓN, associació de comerciants Carmel Comerç "És fonamental de cara al futur que el petit comerç, el de proximitat, que es vagi en aquesta dinàmica de tot el que són les noves tecnologies, que sempre és un suport molt fort per a l'activitat comercial del dia a dia." Expliquen que en els darrers mesos la situació econòmica de les botigues de barri s'ha estabilitzat i que comencen a notar un lleuger augment de l'activitat. "Pel que fa a l'obertura i tancament hi ha hagut molt d'equilibri i, fins i tot, un repunt de noves iniciatives. S'han obert botigues noves. Ha estat una situació amb tendència a anar cap endavant." La nova pàgina web entra en funcionament ara per donar un impuls al comerç local de cara a la campanya de rebaixes del juliol. La pàgina inclou també ressenyes d'establiments emblemàtics d'Horta-Guinardó. Per exemple, aquesta botiga que organitza degustacions i tallers al magatzem o aquesta altra, que ven cereals, llegums i fruites seques a granel i manté la fesomia que tenia quan la van inaugurar als anys 50.

Els comerciants valoren positivament la iniciativa, que es posa en marxa coincidint amb les rebaixes de juliol amb l’objectiu de promocionar les botigues de barri. Asseguren que la presència a Internet i les noves tecnologies són fonamentals en la seva estratègia de vendes. També expliquen que esperen continuar treballant amb l’Ajuntament per consolidar el repunt que està tenint l’activitat de les botigues de barri en els darrers mesos.

El nou web s’estrena ara per aprofitar l’empenta de les rebaixes de juliol i inclou notícies sobre l’activitat del sector i un directori comercial. També informació per a aquells que vulguin obrir un negoci i ressenyes d’establiments emblemàtics d’Horta-Guinardó.