ALBERT ADRIÀ, xef del Tickets i del 41º "No pot ser, qualsevol que viatja se n'adona de que alguna cosa falla, necessitem més estrelles perquè ens les mereixem i això de l'Àbac és una cosa que caurà amb el temps. // Si nosaltres venem turisme, venem gastronomia, doncs això vulguis o no és molt important. El que nosaltres afegim un gra de sorra a aquest muntatge que és Barcelona, aquest muntatge turístic perquè és el que ens queda".

Una de les majors expectacions era saber si el restaurant Abac, del cuiner Jordi Cruz, obtindria les tres estrelles, el màxim grau de reconeixement que atorga la Guia Michelin. Finalment, però, cap restaurant de la ciutat de Barcelona no ha estat reconegut amb les tres estrelles.

Només un restaurant ha entrat de nou al club de les tres estrelles a tot l’estat. És el cas del Diverxo, de David Muñoz, que se suma als set restaurants que conserven el reconeixement que havien rebut l’any passat, entre els quals, el Celler de Can Roca, dels germans Roca, i el Sant Pau, de Carme Ruscalleda.