54 dissenyadors de tot el món fan un tribut a Massimo Vignelli, considerat el dissenyador més influent en els darrers 50 anys. L'exposició inaugural de la desena edició de la BCN Design Week destaca el seu esperit trencador dels anys 70 i el referent que és encara la seva obra. ERNESTO ARNAEZ, organitzador de l'exposició "El siempe defendía el diseño atemporal, elegante y minimalista. En los años en los que él empieza a trabajar se iba por otra línea totalmente diferente y el fue siempre fiel a su trabajo desde el principio hasta su muerte el año pasado, y yo creo que eso ha marcado a muchas generaciones. La forma de diseñar ha marcado pautas." La setmana del disseny comença avui amb més de 70 activitats en el programa entre exposicions, tallers i conferències. Enguany es posa accent en la relació entre el disseny i la tecnologia. ISABEL ROIG, directora de la BCN Design Week "Cada cop més el disseny està formant part de les empreses més tecnològiques que han vist que la solució ja no és fer més tecnologia sinó per donar una millor experiència als seus usuaris." L'organització també té com a objectiu crear intercanvi de coneixement entre els professionals d'un sector que a Catalunya mou 12.000 milions i genera 62.000 llocs de treball.
Barcelona torna a ser durant uns dies la capital del disseny amb motiu de la desena edició de la BCN Design Week. La trobada arrenca aquest dilluns i fins al 14 de juny ha programat més de 70 activitats, entre conferències, exposicions, tallers i activitats de treball en xarxa. Un dels temes centrals d’aquesta edició serà el paper del disseny en les empreses tecnològiques de primer nivell de tot el món, i com els dissenyadors tenen cada cop més presència en les plantilles de les companyies amb vocació tecnològica. A més, en motiu de la desena edició, el saló ha convidat 10 seus d’altres setmanes del disseny de tot el món.
El primer dels actes que obrirà portes dins el saló, i que es podrà visitar durant tota la setmana, serà una exposició d’homenatge a Massimo Vignelli, una de les figures més influents del disseny dels últims 50 anys. Hi han participat 54 artistes nacionals i internacionals de reconegut prestigi, que han creat obres de tribut marcades per la influència de l’artista.
Per als organitzadors, l’objectiu del saló és generar coneixement, contactes i oportunitats per als professionals del sector. “El que volem després d’una BCN Design Week és que la gent surti sabent què es farà en disseny en el futur, i que això generi activitat a les empreses de Barcelona i de l’entorn o que faci que hi hagi persones que es deicideixin a emprendre aquest camí”, assegura el president de Barcelona Centre de Disseny, Pau Herrera.
El sector del disseny disposa actualment de 10.600 empreses creatives a Catalunya, que donen feina a 62.000 treballadors i factura 12.000 milions d’euros cada any, segons dades del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
L’alcalde, Xavier Trias, ha presidit la inauguració oficial de la BCN Design Week amb una visita a la primera exposició del certamen, un homenatge a Massimo Vignelli, considerat el dissenyador més influent en els darrers 50 anys.