La llibreria infantil i juvenil Casa Anita ha començat una recollida de signatures per evitar-ne el tancament. La immobiliària que va comprar recentment la finca els ha comunicat que han de deixar el local abans d'un mes. Al·leguen incompliment de contracte per haver organitzat activitats com presentacions de llibres i tallers. OBLIT BASEIRIA, propietària de Casa Anita "Nosaltres considerem que totes les activitats que fem des de presentacions de llibres, tallers per a nens i tot això, no són altres activitats afins a la llibreria, sinó que són pròpies de la llibreria i del projecte Casa Anita i, per tant, considerem que no estem incomplint el contracte." Fa una setmana les xarxes socials van donar la notícia. La situació de la llibreria es va estendre pel barri. Veïns, comerços, escoles i el món del llibre han volgut manifestar el suport al projecte. L'Anna, que va presentar un conte a Casa Anita, encara no es creu la situació. ANNA ARAN, escriptora i usuària de Casa Anita "Totes les llibreries del món fan presentacions i fan activitats per a nens, de fet, és el que fan totes les llibreries per tenir reclam ara que està tan complicat el tema de vendre llibres. Tots els que tenim fills ens passem la vida anant a activitats a les llibreries. Em sembla molt fort que et diguin que és una activitat il·lícita d'una llibreria." LILIANA PINACHO, botiga El Gra "Quan ho expliqués aquí a la botiga la gent, tothom de seguida reacciona superbé, superindignada, perquè té molt afecte a la botiga i, sobretot, a la propietària, que és molt apreciada al barri. Tothom s'hi ha bolcat molt." L'Oblit explica que no té intenció de deixar el local en el termini exigit per la immobiliària. Si més endavant ha de marxar, assegura que vol mantenir el projecte al barri de Gràcia. La finca del carrer de Vic ara està buida, després que les tres famílies que hi vivien fossin indemnitzades per la promotora. Ara, els pisos ja estan a la venda en portals immobiliaris, tot i que s'han de rehabilitar. L'Oblit va decidir fer pública la seva situació perquè es conegués què està passant al barri. OBLIT BASEIRIA, propietària de Casa Anita "El suport també és fer soroll, jo visc a Gràcia i, per tant, també veig com canvia el barri i els edificis s'han comprat sencers i, per tant, ara són pisos turístics, ara és tot un hotel que farem aquí." La campanya de recollida de signatures estarà activa fins al 19 de juny, quan els responsables de Casa Anita decidiran quin ha de ser el pas següent.

La finca, adquirida per la immobiliària Pruedo SL a l’octubre, ha quedat gairebé buida després que les tres famílies que hi vivien fossin indemnitzades per la promotora. La immobiliària va oferir 30.000 euros d’indemnització a Casa Anita a través d’un intermediari per deixar el local abans del 30 de juny, però la llibreria no ho va acceptar.

Fa uns dies, segons la propietària de Casa Anita, Oblit Baseiria, va rebre un burofax de Pruedo SL en què s’al·legava que havia incomplert el contracte que permet vendre llibres per haver organitzat activitats relacionades amb presentacions de llibres i tallers.

Oblit Baseiria ha explicat a BTV que no té intenció de deixar el local en el termini exigit per la immobiliària, i ha explicat que si més endavant acaba marxant de l’edifici —ja sigui perquè finalitza el contracte o per alguna altra raó— Casa Anita no tancaria, sinó que seguiria funcionant en un altre espai. Casa Anita ha començat una recollida de signatures per donar suport a la botiga.