La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca denuncia que la promotora Norvet, propietària de l’edifici del carrer d’Aragó, 477, vol desnonar quatre famílies del bloc. La data prevista del llançament és el 15 d’octubre, però la PAH assegura que, si tira endavant, s’estarà incomplint la llei que obliga els gran tenidors a oferir lloguers socials a les famílies vulnerables, encara que estiguin en situació d’ocupació.

Per això, la plataforma exigeix a l’Ajuntament, en primera instància, i a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya que obrin un expedient sancionador a la promotora Norvet. És un procés que, segons la llei d’habitatge, pot comportar multes de fins a 90.000 euros per pis.

El juliol del 2017, la PAH va ocupar sis pisos d’aquest bloc per allotjar-hi sis famílies vulnerables. Pocs mesos després, l’Ajuntament va aturar les obres de rehabilitació de l’edifici per unes irregularitats, i a partir d’aquí va començar un pols, amb judicis inclosos, entre la plataforma i Norvet per evitar els desnonaments.

La resposta municipal

Per la seva banda, l’Ajuntament ha assegurat que ha demanat a la propietat que ofereixi un lloguer social i que si finalment no ho fa, la Unitat de Disciplina iniciarà un expedient sancionador per no complir la seva obligació que marca la Llei 24/2015.

Fonts municipals també han explicat que els equips de la unitat antidesnonaments d’habitatge estan fent l’acompanyament a les quatre famílies vulnerables que hi viuen.