Tradicionalment, la temporada mitjana de bany comença per Setmana Santa, però aquest any el conflicte laboral amb els socorristes havia impedit garantir el servei de salvament. La polèmica va començar quan l’empresa Proactiva va guanyar el concurs públic per la concessió del servei, que els últims anys havia ofert la Creu Roja.

Els treballadors de Creu Roja van demanar a l’Ajuntament que intercedís amb Proactiva perquè comptés amb ells, però no es van posar d’acord en les condicions i els socorristes van presentar un recurs contra l’adjudicació. Finalment, un cop resolt, l’Ajuntament, Proactiva i els socorristes han arribat a una entesa que garanteix la feina d’aquests treballadors i l’operatiu ja es pot posar en marxa.

Serveis de la temporada de platges

El mes de maig s’emmarca en el que es considera temporada mitjana de platges. Això vol dir que els serveis no s’activen a ple rendiment i se centren, sobretot, els caps de setmana. Concretament, de dilluns a divendres hi haurà 12 socorristes, que els caps de setmana passaran a ser-ne 32.

També s’incrementen els serveis i equipaments de neteja de la sorra, s’activa el servei de neteja de la superfície de l’aigua, es reobren els 126 lavabos i unes 90 dutxes públiques i torna l’activitat als xiringuitos. Pel que fa al Centre de la Platja, que ofereix informació ambiental a la platja del Somorrostro, ja està obert des de l’1 d’abril.

A partir de l’1 de juny arrenca la temporada alta, que s’allarga fins a l’11 de setembre. Durant aquests mesos, s’intensifiquen tots els serveis, que passen a ser diaris. Aquest estiu, a les platges de Barcelona hi haurà 50 socorristes, 250 papereres, tres embarcacions de neteja de l’aigua, diverses brigades de neteja del litoral i un reforç de la Guàrdia Urbana.

Tots aquests serveis es complementen amb serveis adaptats a les persones amb mobilitat reduïda, serveis de suport al bany en algunes platges, panells informatius i una quinzena de punts wifi. A més, com a prova pilot, s’habilitarà una zona de la platja de Llevant per poder accedir-hi amb gossos.