La de la tarda ha estat una assemblea amb més cadires buides que la del matí, però amb resultats força semblants: una àmplia majoria de treballadors s'ha mostrat partidària d'anar a la vaga. Entre totes dues votacions, s'han comptabilitzat 507 vots a favor, 24 en contra i 22 abstencions. Es faran, doncs, aturades parcials durant quatre dies consecutius, del 30 de maig al 2 de juny. Tot i que no coincideix del tot amb cap esdeveniment rellevant, sí que enganxa el primer dia del Primavera Sound, que no n'és el plat fort però es fan concerts gratuïts al Fòrum. Des de el comitè, però, asseguren que no és una coincidència buscada. OSCAR SÁNCHEZ portaveu del Comitè d'Empresa de Metro "A una ciutat com Barcelona és absolutament inevitable. Facis quan facis una aturada sempre coincideix amb algun tipus d'event, més o menys important. El nostre calendari està fet, els quatre dies d'aturades. Continuarà el conflicte mentre aingú no prengui la decisió de seure a la taula i continuar negociant el conveni col·lectiu." I amb la negociació encallada des de fa mesos els que han acudit a l'assemblea fins i tot han anat més enllà. S'han sentit propostes com convocar noves aturades coincidint amb el Sónar o la revetlla de Sant Joan, o també mobilitzar-se en actes de campanya electoral. Això, si les converses no avancen. Si hi hagués alguna novetat, les aturades encara es podrien desconvocar.

L’estat de la negociació s’ha debatut en dues assemblees al Casinet d’Hostafrancs. Al matí, el suport a una nova aturada ha estat molt ampli, amb 420 vots a favor, dos en contra i 3 abstencions. La proposta s’ha ratificat a l‘assemblea de tarda amb 87 vots a favor, 22 en contra i 19 abstencions.

Els treballadors també han posat sobre la taula altres possibles dates per fer vaga, com la celebració del Sónar o la nit de la revetlla de Sant Joan. Aquestes opcions no s’ha arribat a votar però els sindicats no descarten més aturades aquests dies o d’altres ja que segons Óscar Sánchez, portaveu del Comitè d’Empresa, “si continuem sense negociació no tenim cap altra sortida“.

Sánchez ha afegit que les aturades sempre coincidiran amb algun esdeveniment. “En una ciutat com Barcelona, posis la data que posis, sempre coincideix amb alguna cosa, si no és el Sonar serà la revetlla de Sant Joan o un acte polític, que ara que entrarem en campanya n’hi haurà cada dia”, ha dit.

L’estat de la negociació

El conveni col·lectiu del metro s’està negociant des de fa mesos i segons els sindicats, està encallada. L’objectiu de la reunió que hi va haver dimecres era evitar més aturades per donar aire a la negociació. Però segons els representants dels treballadors, TMB es va comprometre a millorar les condicions d’alguns dels empleats que tenen contractes precaris sense concretar quants ni de quina manera.

Davant aquesta situació,  els grups municipals de l’oposició van registrar una petició per convocar una comissió extraordinària de Mobilitat. Les formacions volen demanar la compareixença de la regidora d’aquest àmbit i presidenta de TMB, Mercedes Vidal, perquè expliqui com pensa posar fi a les divergències entre els treballadors del metro i l’empresa, i evitar així que es produeixin més vagues al suburbà.