pis turistic

(ACN/Redacció) El president del Consorci de Turisme de Barcelona, Jordi Clos, defensa la presència dels pisos turístics legals i que es concentrin en un edifici. En una entrevista a ‘La Vanguardia’, Clos afirma que d’aquesta manera “no creen cap tipus de problema” i que espera que arribarà, perquè “les institucions hi estan a favor”. El president de Turisme de Barcelona aposta per “reconvertir” el model i que no estigui centrat en el creixement, davant l’escenari que hi ha poc marge per incrementar les places hoteleres i de pisos turístics legals. Clos matisa que cal que hi hagi “una reducció natural, no per llei, perquè l’hotel intenta millorar la qualitat”. Clos considera que en la nova etapa de l’organisme ha d’atreure “un turisme més sostenible, més cultural”.

El també director del Gremi d’Hotels de Barcelona explica que s’ha de seduir el visitant perquè vol venir i no tant perquè “la ciutat és barata o perquè aquí es poden fer coses que no es poden fer en altres llocs”.

Clos defensa que els usuaris dels creuers són un “turisme d’un altíssim nivell que no perjudica la imatge de la ciutat”, ja que quan torna a la capital catalana es queda uns dies més, i, en canvi, no li agrada el visitant d’estiu que ve en autocars des de la Costa Brava i la Costa Daurada per passar el dia. En aquest sentit, suggereix “buscar una fórmula de gestió per limitar-ho”, perquè “no paguen les taxes turístiques, però sí que utilitzen els serveis de la ciutat i l’embruten”.

Amb Collboni “s’engega una etapa amb les administracions alineades”

Clos apunta que amb Collboni a l’Ajuntament de Barcelona s’engega “una etapa nova en la qual totes les administracions estan perfectament alineades”. A la vegada, celebra que es comuniqui la destinació de l’impost turístic, que, per exemple, finança l’aire condicionat de les escoles. D’aquesta manera, “es veu que el turisme no només porta problemes”, subratlla Jordi Clos. Alhora ha recordat que aquest fenomen havia estat el segon motiu de preocupació dels barcelonins i ara és el setè.