Taxa Amazon

(ACN) La Comissió Nacional de Mercats i la Competència (CNMC) ha recorregut contra l’anomenada “taxa Amazon” de l’Ajuntament de Barcelona, segons ha informat aquest dijous en un comunicat. Competència considera que l’ordenança que regula el tribut a l’entrega de productes a domicili “obstaculitza la competència i introdueix distorsions als mercats de la distribució comercial minorista i de la distribució postal”.

En concret, la CNMC diu que el fet de fer pagar per l’ús de l’espai públic urbà per entregar paquets, però només si els productes s’han comprat per internet, és discriminatori. També considera injustificat excloure del tribut els operadors postals que facturen menys d’un milió d’euros.

Aquest organisme assegura que l’impost “distorsiona” el mercat perquè exclou les entregues a domicili de productes adquirits en botigues físiques, per telèfon, o els que s’han comprat per internet però que els reparteix el mateix comerç. “Són mesures desproporcionades que distorsionen la competència, a l’aplicar-se de forma desigual segons la forma de comprar i entregar els béns”, lamenta Competència.

Així mateix, la CNMC considera que excloure del tribut els operadors postals amb una facturació menor al milió d’euros és una excepció que “distorsiona la competència i no està justificada”. “Els estudis fets per l’Ajuntament de Barcelona conclouen que no hi ha evidència que els operadors amb una facturació menor utilitzin menys l’espai públic que els que tenen una facturació superior”, afirma la CNMC en un comunicat.