(ACN / redacció) Barcelona està estudiant crear àrees de distribució de paqueteria en diferents punts de la ciutat per aplicar la “taxa Amazon“, segons ha explicat en una entrevista a l’ACN la regidora de Comerç i Hisenda de l’Ajuntament, Montserrat Ballarín. L’Ajuntament està explorant “totes les vies” i, ara com ara, es decanta pel que recomana un informe sobre la viabilitat de la taxa encarregat a la Universitat Carlos III. L’informe proposa que el preu vagi en funció del volum de negoci de cada operador.

Volíem trobar una via per aconseguir que, aquelles operadores que només tenen negoci fora de la ciutat i que venen, deixen el paquet i tornen a sortir, hagin de contribuir també en el pressupost de Barcelona.
Montserrat Ballarín, regidora Comerç i Hisenda

La venda en línia és una modalitat que amb la pandèmia ha agafat més impuls i això s’ha traslladat, també, a una major ocupació de la via pública per part dels repartidors. És per això que el consistori fa temps que explora l’opció d’impulsar una taxa per a aquestes empreses.

Tot i això, encara no hi ha un calendari definit. Ballarín afirma que aquest tribut no es posarà en marxa fins que hi hagi un mínim de garanties jurídiques.