Els comerços de la travessera de les Corts esperen amb candeletes que acabi la reforma del Camp Nou i el Barça hi torni a disputar els partits. Diversos botiguers de la zona expliquen a betevé que la facturació els ha baixat entre un 70 % i un 90 % i la majoria miren d’aguantar fins que l’activitat esportiva torni a la travessera de les Corts, un fet que està previst per al novembre del 2024.

Bars sense clients

El bar Bayo fa més de 30 anys que està al servei dels seguidors del futbol els dies de partit i de turistes i locals la resta dels dies. Ara, però, es troben que no tenen clients. Tal com explica el cuiner d’aquest establiment, Carlos Bolós, el carrer està “gairebé mort, és un un desert”. Han passat de facturar entre 5.000 i 6.000 euros en dies de partit, a patir per la facturació. “És com una loteria”, afegeix.

El cuiner del bar Bayo parla amb un dels habituals de l’establiment

Un altre dels locals afectats és el bar Frankfurt, que fa set anys que funciona i que ha vist reduïda la seva facturació dels 2.000 euros la nit a molt menys. Ara sobreviuen gràcies a les comandes de menjar per endur-se, que els permet fer entre 200 i 300 euros al dia.

Indra Sarma, propietari d’un altre restaurant a la travessera de les Corts, explica que fa entre 50 i 60 euros de caixa al dia, però que amb això no li arriba per pagar el lloguer, de 1.600 euros mensuals, els treballadors, els subministraments i la Seguretat Social. Quan va agafar el local desconeixia que es farien obres al Camp Nou i va ser tota una sorpresa. Assegura que aguantarà perquè sap que, al novembre, tornarà el negoci. Però matisa que “el barri està molt fotut”.

Loteria del 1899

La lotera del barri ha encarregat per Nadal enguany el número 1899, data de la fundació del club blaugrana, perquè molts clients li demanen. Confia que això els portarà sort i fortuna amb el retorn dels partits al Camp Nou.

Les botigues de records del Barça, entre les grans afectades

Les botigues de productes del Barça de la travessera de les Corts també tenen les persianes abaixades o estan buides bona part del temps. Algunes, de fet, han reduït els horaris laborals per retallar despeses.