Tot i que els preus han estat aquest any marcats per la inflació, les últimes compres de regals de Nadal s’han fet amb la mateixa alegria d’altres anys. Molts volen deixar enrere en el record les fortes restriccions per la pandèmia de l’any passat i si en aquest cal fer un sobreesforç econòmic han decidit que el faran.

Unes vendes que superen les expectatives

Les previsions no eren gaire bones de cara a aquesta campanya de Nadal, ja que l’alça dels preus per la inflació feien preveure una frenada en el consum dels ciutadans, però finalment no ha estat així. La majoria dels botiguers admeten que aquesta ha estat una molt bona campanya comercial i no només comparada amb la de l’any passat, ja que fins i tot alguns parlen de nivells previs a la pandèmia.

Les vendes, ara per Nadal, s’han incrementat bastant, fins i tot més del que esperàvem”
Angie Cruz, treballadora de Body Shop Glòries

Els mateixos comerciants atribueixen aquest augment de vendes a dos factors: el primer, apunten, és que aquest és el primer Nadal sense restriccions i la gent té moltes ganes de reunir-se amb la família i això fa que estiguin especialment il·lusionats. Si a això hi afegim l’efecte Nadal que es produeix cada any, al final els compradors opten per fer un sobreesforç econòmic i evitar unes festes a mig gas. D’aquesta manera ho ha viscut Angie Cruz, treballadora de la botiga The Body Shop del Centre Comercial Glòries: “Els preus dels productes s’han incrementat una mica però la venda ara, per Nadal, i pels regals d’última hora s’ha incrementat bastant, fins i tot més del que esperàvem”.

El nostre producte, les bosses per exemple, també s’han encarit. Malgrat això, aquests dies hi ha gent que em demana si tenim bosses més cares i això no ho entenc”
Cristina Fernández, dependenta de Misako Glòries

Cristina Fernández és dependenta de la botiga Misako. Tot i els preus més alts, encara no entén com aquest Nadal han fet més calaix que altres anys. “Hi ha inflació, òbviament, i sí que és veritat que molta gent ho nota. El nostre producte, les bosses per exemple, també s’han encarit. Malgrat això, aquests dies hi ha gent que em demana si tenim bosses més cares i això no ho entenc. Fins i tot aquesta setmana de vendes ha estat molt més intensa que l’any passat. Jo crec que és per la pandèmia, fa anys que no gastem i ara ho volem fer”.

La llista de regals és implacable

Per la seva banda, els compradors reconeixen que aquest any han de fer les compres amb la lupa a la mà i per tant han desterrat les compres impulsives d’altres campanyes. Tot i això també confessen que la llista de regals per als familiars és implacable i que per tant toca fer les compres encara que sigui a costa d’un pressupost més elevat. Tot i ser un any marcat per la compra prudent, les bones vendes per Nadal fan preveure als comerciants que aquest mes de gener serà especialment auster.