(ACN/redacció) La presidenta de Barcelona Global, Maite Barrera, ha demanat aquest divendres una fiscalitat “competitiva” per facilitar que la ciutat pugui competir amb altres grans urbs del seu entorn com París, Londres i Lisboa. “Tenim molta feina per fer”, ha avisat a l’assemblea anual de l’entitat.

“No ens hem de comparar només amb Madrid”

Paral·lelament, ha reclamat millores en la mobilitat i burocràcia, posant com a exemple l’aeroport i el corredor mediterrani. “La fiscalitat és un eix clau per atreure el talent, però Barcelona no es pot comparar només amb Madrid, ens hem de comparar amb les ciutats amb què competim”, ha alertat. Davant els socis de Barcelona Global, ha celebrat l’arribada de la Copa Amèrica de vela, però ha demanat no aturar-se i continuar buscant inversions i oportunitats.

Millor fiscalitat per a inversors i emprenedors

Entre les fites de Barcelona Global d’enguany, Barrera també ha destacat la recent aprovació al Congrés dels Diputats de la llei d’empreses emergents impulsada des de l’associació. “Amb aquesta llei no hem aconseguit tot el que necessitem, però és un primer pas perquè la millor fiscalitat no sigui només per als treballadors, sinó també per als inversors i emprenedors“, ha apuntat.

“Necessitem que l’anglès es parli al carrer”

Barrera, que s’ha estrenat en assemblea com a presidenta de Barcelona Global, ha destacat la importància que es parli l’anglès a la ciutat. “Necessitem que l’anglès es parli al carrer i també necessitem que l’anglès es parli a les escoles”. Ha dit que s’ha d’aconseguir que la societat civil barcelonina sigui oberta.

Nou companyies noves a la ciutat

Maite Barrera també ha ressaltat la tasca de Barcelona & Partners, l’agència d’atracció d’inversions de Barcelona Global. Així, ha assegurat que els darrers mesos s’ha aconseguit que nou companyies hagin triat la ciutat per instal·lar o ampliar els seus “hubs” digitals, amb el consegüent impacte positiu que, a parer seu, suposen aquestes decisions sobre l’ocupació i l’activitat econòmica de la ciutat.

Ciutat atractiva per al talent

“Barcelona Global treballa per Barcelona, és una organització on venem poc el que fem, però fem moltes coses”, ha resumit la presidenta de l’entitat. Així mateix, ha apuntat que el repte és fer que la capital catalana sigui “atractiva” per al talent “d’impacte”. “El talent ja no vol anar a ciutats que no siguin sostenibles i inclusives. Volem creixement, però sostenible i inclusiu“, ha dit davant el públic del Disseny Hub, entre el qual hi havia l’alcaldable de Junts a l’Ajuntament, Xavier Trias.