vaga neteja barcelona

Primeres hores sense incidències destacades als carrers de la vaga de neteja a Barcelona de sis dies. Finalment, només la CGT ha mantingut l’aturada iniciada aquest diumenge, a les 21h, que s’allargarà fins al 29 d’abril. El sindicat majoritari, la UGT, no hi ha donat suport. La tensió entre els dos sindicats s’ha evidenciat de nit a la seu d’FCC. A través de Twitter, la CGT ha denunciat que representants d’UGT han boicotejat el piquet de la CGT.

Per tant, finalment només la CGT participa en la vaga. La UGT i CCOO no hi donen suport perquè han acordat amb les diferents empreses revisar sous i augmentar un 8 % el poder adquisitiu dels treballadors els últims tres anys.

La CGT considera l’acord “insuficient”

La CGT considera que l’acord entre les empreses i els representants dels treballadors és insuficient i acusa la UGT de ser un “sindicat groc al servei de l’empresa”. L’Israel Hernández, membre de la CGT de FCC Medio Ambiente, explica que l’increment salarial del 2,5 % que s’ha acordat suposa una pèrdua de poder adquisitiu i insisteix que tenen més demandes. Per exemple, no treballar set dies seguits o que es reconeguin les categories: “Fa anys que hi ha gent fent la feina d’una categoria i no se li reconeix”, diu Hernández. Per aquest motiu continua demanant un increment salarial de l’IPC i millores en les condicions laborals.

Pel que fa al seguiment, admet que tenen menys que en un principi: “Nosaltres som minoria i, per tant, tenim menys seguiment, però això no vol dir que deixem de lluitar“. La CGT assegura que continuarà donant suport als treballadors que vulguin que els defensin.

Consells de l’Ajuntament durant la vaga de neteja

L’Ajuntament de Barcelona ja ha alertat que els serveis mínims decretats pel Departament de Treball durant la vaga de neteja podrien ser insuficients si l’aturada té molt de seguiment. Per això, el consistori ha emès una sèrie de consells per evitar la saturació dels contenidors, com ara treure el mínim de brossa al carrer, reciclar els residus o no abandonar brutícia a la via pública.