L’Ajuntament de Barcelona destina dos milions d’euros a ajuts per estalviar energia a establiments comercials a peu de carrer. La presentació de sol·licituds s’ha obert aquest dilluns, 26 de desembre, i s’allargarà fins al 31 d’octubre del 2023, o fins a exhaurir la dotació pressupostària. La iniciativa, Locals amb energia, vol alleugerir la pujada de les factures de la llum o del gas.

Cada local podrà rebre un màxim de 3.000 euros.

Uns 700 comerços se’n podran beneficiar

El govern municipal calcula que entre 600 i 700 comerços es podran beneficiar d’aquestes subvencions. Els ajuts abasten actuacions de millora als locals, com ara portes i finestres automàtiques per no perdre l’aire climatitzat. Altres actuacions incloses són la modificació de les portes d’accés del carrer amb instal·lació de sistemes d’aïllament tèrmic, l’optimització amb tecnologia d’enllumenat LED o sistemes de regulació i control de temperatura i consum.

A banda d’aquesta iniciativa, el consistori també té en marxa Mes Barcelona, amb inversió de plaques fotovoltaiques. També promou actuacions per potenciar les instal·lacions d’autoconsum, impulsades conjuntament amb agents com ara l’Agència d’Energia de Barcelona i amb el Consorci de la Zona Franca.

Camí de les zero emissions per al 2050

L’Ajuntament de Barcelona ha activat col·laboracions, també amb agents privats, per fer el
transitar cap a una economia més sostenible. L’eficiència energètica és un repte global i
la Unió Europea ha marcat l’objectiu de zero emissions per al 2050.