El propietari de Torrons Vicens, Àngel Velasco, considera “totalment desproporcionat” que la Guàrdia Urbana de Barcelona hagi precintat la macrobotiga que havien obert fa només uns dies a la Rambla. Tot i que encara no sap quins són els propers passos a fer, no es resigna i ha explicat a betevé que treballarà amb l’enginyer del projecte i l’advocat per poder recuperar aviat l’activitat. “Nosaltres intentarem obrir aquest negoci. Mirarem què podem fer i intentarem buscar una solució entre tots”, assegura.

LAjuntament de Barcelona, però, recorda que el Pla d’usos de la Rambla no permet obrir més establiments amb aquest tipus d’activitat alimentària.

La llicència estava demanada des de feia 10 dies

Velasco nega que siguin certs els dos motius que al·lega el consistori per precintar el negoci: la manca de llicència i de permís d’obres. Reconeix que van demanar la llicència al consistori fa 10 dies, és a dir, amb la botiga ja en funcionament (va obrir el 12 de setembre), i que encara no tenien resposta. Tot i això, considera que aquest és el procediment habitual.

“Els passos no són ‘jo demano permís per obrir un negoci i quan l’Ajuntament em contesta, aleshores el puc obrir’. No funciona així en cap ajuntament del món”, opina.

Les obres del local les va fer la propietat

El propietari de Torrons Vicens també desmenteix que la botiga no tingués permís d’obres. Assegura que les obres del local les va fer la propietat de l’immoble, que és qui va demanar el permís, i que ells només han adequat l’espai, posant parquet, pintant i instal·lant la il·luminació. “No són obres majors i això es fa amb un assabentat”, explica.

Velasco acusa el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, de mentir per haver-los acusat de no tenir els permisos pertinents i de “voler tancar els negocis de la Rambla”.