futuro vegetal


Una vintena d’activistes de Futuro Vegetal han bloquejat l’accés al sector carni de Mercabarna, al carrer 4 de la Zona Franca des de les 4.30 h i fins a les 9.15 h. Algunes persones s’hi han encadenat i han desplegat una pancarta que diu “La indústria agroalimentària consumeix el 70 % dels recursos hídrics de l’estat” . Des de l’associació, Victòria Domingo denuncia que “els governs donen subvencions a la indústria càrnia i que aquestes ajudes haurien d’anar encaminades a protegir el medi ambient i a la producció vegetal perquè contamina menys”.

Els participants han denunciat “la incapacitat del Govern” per abordar la protecció del medi ambient. Domingo assegura que la crisi climàtica “és conseqüència directa d’un sistema econòmic i polític que permet la impunitat de les grans corporacions. És una qüestió de supervivència reconvertir el model”. El model agroalimentari actual “implica la dependència d’altres països per alimentar-nos i s’ha posat en relleu amb la crisi d’Ucraïna”, ha sentenciat.

La protesta ha provocat retencions per accedir al recinte

La Guàrdia Urbana ha desviat el trànsit cap al carrer K de la Zona Franca. Segons Mercabarna, l’acció de protesta ha provocat retencions de fins a 20 minuts a la zona per accedir al recinte.

Futuro Vegetal ha triat aquest punt per visibilitzar la protesta perquè, segons diu, és el polígon alimentari més gran de Catalunya. Ja fa un temps que Mercabarna no disposa d’un escorxador al recinte.