Foto: Maria Asmarat (ACN)

(ACN/Redacció) El BizBarcelona i el Saló de l’Ocupació han obert les portes aquest dimecres al recinte de Montjuïc de la Fira de Barcelona amb l’objectiu de crear “sinergies” i impulsar noves oportunitats de feina. Enguany els dos esdeveniments tenen un 20 % més d’inscrits que l’any passat, de manera que preveuen superar els 12.000 assistents de l’edició anterior. El BizBarcelona s’orienta més a enfortir el model de negoci de les pimes, emprenedors i comerciants, mentre que el Saló de l’Ocupació s’adreça més específicament a la recerca de feina

Segons Barcelona Activa, un dels promotors, la cita atreu majoritàriament menors de 25 anys que volen tenir més possibilitats de tenir feina i aplega diversos sectors professionals. L’esdeveniment pretén ser un reflex de “tot allò que passa” en el mercat de treball de la capital catalana i ofereix des d’oportunitats per emprendre fins a feina per a persones amb discapacitat.

“No és un saló de contractacions, sinó que el que es pretén és obrir les portes perquè en un futur hi hagi més ocupacions“, ha recordat la regidora de Promoció Econòmica, Feminismes i Memòria Democràtica de l’Ajuntament de Barcelona, Raquel Gil. La cita pretén posar en contacte entitats, empreses i diversos sectors econòmics amb gent que busca feina o vol millorar el seu perfil professional. “L’objectiu és que tota la informació es trobi en un sol lloc“, ha ressaltat Gil.

La construcció, la logística i l’economia blava, protagonistes de l’edició d’enguany

Pel que fa a sectors, Barcelona Activa ha destacat la construcció i les empreses instal·ladores, que necessiten perfils molt ben formats, “menys digitals, però molt tecnològics”, i que estan oferint bones condicions de feina. Enguany també n’han estat protagonistes la logística i l’economia blava.

També hi ha un espai dedicat a millorar les oportunitats laborals de les persones amb discapacitat. La fira Sí, i Millor busca repetir les xifres de l’edició anterior, quan es van recollir 2.000 currículums per part de la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya, patronal d’aquests centres de treball on més del 70 % dels treballadors tenen algun tipus de discapacitat.

Les persones que acudeixin a aquest servei han de tenir com a mínim un 33 % de discapacitat. “L’any passat al voltant de més de 300 contractes es van establir aquí mateix”, ha destacat el president de la federació, Josep Maria Solanellas.