vaga biblioteques barcelona 9 febrer 2023

Convocada una vaga a les biblioteques de Barcelona el 9 de febrer del 2023. Treballadors d’aquests d’equipaments sota el lema “Defensem les nostres biblioteques” han anunciat la convocatòria d’una aturada, amb una manifestació a la plaça de Sant Jaume a les 17.30 h, en defensa “d’un servei públic de qualitat” i per denunciar la falta de personal, la precarietat i els problemes que tenen per conciliar.

Entre les seves demandes, hi ha l’augment de la inversió en les biblioteques i la denúncia de falta de manteniment i personal. Els treballadors també demanen programes i prestacions que tinguin en compte la sobrecàrrega de treball i la qualitat del servei. Tot i que les biblioteques són el servei cultural més valorat per la ciutadania de Barcelona, els treballadors demanen que se’ls reconegui i valori.

Les reivindicacions laborals de la vaga de biblioteques

El col·lectiu de treballadors demana l’equiparació de les condicions laborals amb el personal de l’Ajuntament ja que, denuncien, no se’ls aplica el conveni municipal ni se’ls compensa adequadament. “Se’ns priva el dret a la promoció interna, la flexibilitat horària i el teletreball”, denuncien. També demanen l’estabilització del personal temporal i interí, amb un procés garantista i participatiu que posi fi a la incertesa laboral. Es tracta d’unes reivindicacions que fan des del 2019.