L’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC) ha estat l’encarregat de dissenyar el Beat Barcelona, un espai de 2.600 m² a l’aire lliure que recrea el litoral barceloní i que ofereix als assistents del Mobile World Congress, per segon any consecutiu, informació sobre la ciutat i propostes culturals que s’hi poden trobar. Les diferents àrees del Beat Barcelona combinen activitats i treball en xarxa amb experiències tecnològiques i una oferta musical programada pels festivals Sónar, Cruïlla i el MIRA, del 27 de febrer al 2 de març.

La iniciativa té com a objectiu explicar als congressistes —a través de l’experiència, la cultura, la creativitat, l’arquitectura i la gastronomia— que Barcelona és ideal per l’ecosistema tecnològic. Disposarà de “l’àgora beat”, un espai de trobada on es compartiran continguts i coneixements de temàtiques vinculades a la tecnologia i a la ciutat. També tindrà una galeria d’art digital que inclourà peces emblemàtiques d’artistes de prestigi relacionats amb la ciutat com, per exemple, Javier Mariscal, Jordi Català o Federico Babina. A més, s’inclou la música a través de l’experiència ‘Silent DJ’ que fa servir la realitat virtual per retrocedir als anys 70.

“The place to be” després de la fira

Sota el lema “The place to be”, el Beat Barcelona s’ha pensat com l’espai d'”afterwork” oficial del MWC Barcelona, per connectar amb les tendències, innovació i teixit empresarial de Barcelona en un entorn més relaxat. És una proposta de promoció econòmica internacional de l’Ajuntament, oferint aquests espais com a reclam per generar activitat econòmica a la ciutat.

El Beat Barcelona arrencarà quan l’activitat del congrés acabi, amb una proposta musical i gastronòmica atractiva i un espai de lleure fins a les 20 h, excepte dijous, que serà fins a les 16 h.

Un espai fet amb elements singulars d’arquitectura sostenible

L’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC), cofundat per Vicente Guallart i dirigit per Daniel Ibáñez, ha liderat el disseny d’una proposta sostenible, un espai singular que recrea el litoral barceloní, des del Besòs fins al Llobregat. S’hi inclouen alguns dels elements més característics de la ciutat com són les tres xemeneies del Besòs​, el Parc de la Ciutadella​, la muntanya de Montjuïc​ i el Port de Barcelona​. A partir d’elements singulars que garanteixen un disseny que respecta el medi ambient​.