Nova jornada de vaga parcial a l’aeroport de Prat. Un dia més els passatgers, conscients de les aturades, han estat previsors i s’han acostat fins a la terminal amb moltes hores d’antelació. Però no han evitat les cues. Malgrat tot, el dia s’ha desenvolupat amb tranquil·litat, amb esperes que no han superat la mitja hora. Aquest diumenge hi ha programats un total de 519 vols de sortida i s’han ofertat 96.141 seients. 

Segons Aena, les cues de la primera franja de vaga parcial d’aquest diumenge no han superat els 30 minuts d’espera a la T1 ni els 20 minuts a la T2.  En realitat, els pics d’espera més elevats s’han registrat, com és costum, a la matinada, just abans de la primera aturada programada, al voltant de les cinc. A la tarda ha continuat la tranquil·litat a l’aeroport i casi bé no s’han vist cues als controls de seguretat.

Aquest diumenge s’ha arribat a 21 dies de cues a l’aeroport. I sense proposta de mediació de la Generalitat aprovada, la vaga indefinida de 24 hores començarà aquest dilluns. Des del Ministeri de Foment ja han assegurat que està tot a punt perquè es tramiti el laude d’arbitratge obligatori i ja està en marxa un pla de reforç amb la Guàrdia Civil. De fet, des de dissabte ja hi ha una quinzena d’agents de la Guàrdia Civil als controls de seguretat, que vetllen perquè es compleixin els serveis mínims.

Els passatgers han reaccionat a aquests reforços amb opinions per a tots els gustos, des dels que creuen que és una vulneració d’un dret bàsic com és el dret a vaga als que consideren que és una decisió que s’hauria d’haver pres molt abans per tal de garantir que tothom pogués baixar.