El mes de febrer passat, el Govern espanyol va arribar a un acord amb Brussel·les per donar llum verda a aquest nou organisme regulador integrat. Paradoxalment, l ‘acord es va segellar en una trobada durant el Mobile World Congress a Barcelona entre la comissària europea de la competència, Neelie Kroes i el ministre d’Indústria, José Manuel Soria.  Un mes després el Congrés dels Diputats va aprovar amb el suport del PP, CiU i el PNB i el vot contrari de la resta de forces la creació del nou organisme. El tràmit ha superat ara el vistiplau del Senat i està en espera de publicar-se al BOE. A banda de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT) l’organisme integrarà les comissions nacionals de l’Energia (CNE) i Competència (CMC).

Barcelona mantindrà una direcció

Tot i perdre la seu de l’únic organisme estatal a la ciutat, amb la reforma Barcelona mantindrà la seu de la nova Direcció d’Instrucció de Telecomunicacions i Serveis Audiovisuals. Un organisme de menys importància que la CMT, segons publica aquest diumenge el diari ‘El País’. Segons el ministeri, la fusió es fa amb criteris d’estalvi, tot i que veus més crítiques hi veuen un procés de recentralització. Als treballadors de la CMT els preocupa la situació laboral. A la seu barcelonina hi treballen actualment unes 140 persones i la nova direcció podria ocupar-ne només una cinquantena.

El 6 d’octubre de 2010 la CMT va inaugurar un nou edifici de 12.200 metres quadrats al districte del 22@, amb un cost de 62 milions d’euros. A mitjan juliol de 2010 els treballadors de l’ens es van començar a traslladar des de la Torre Mapfre fins a la nova seu del carrer de Bolívia, un edifici de 10 plantes d’oficines i dos soterranis amb aparcaments.