barcelona millor ciutat món telegraph

Quina és la millor ciutat de la Terra? Segons ‘Telegraph Travel’, la resposta és Barcelona. La ciutat encapçala el rànquing mundial a partir d’una selecció de 50 ciutats de tot el món. Barcelona obté 588 punts, per sobre de Sydney (556) que queda en segona posició, i de Ciutat del Cap (549), que és tercera. “Podríem parlar durant hores de les meravelles de Barcelona”, argumenta la publicació.

El rànquing s’ha fet a partir de 50 ciutats seleccionades segons la tria dels lectors en les últimes enquestes i de les ciutats seleccionades pels escriptors de la revista. A la llista hi apareixen dues ciutats espanyoles més, Sevilla, que ocupa la 13a posició, i Madrid, que obté la 16a.

Fa un any, ‘The Economist’ va situar Barcelona com la 16a millor ciutat del món on viure.

Gaudí, el sol i l’aeroport, punts forts de la ciutat

A l’hora de triar la millor ciutat de la Terra, la publicació ha volgut que la guanyadora reflectís l’experiència del visitant, sense tenir en compte si és o no còmoda pels residents. Entre els barems que puntuaven hi havia el nombre de llocs que són Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, els restaurants amb estrella Michelin, la distància amb l’aeroport més proper o el nombre d’hotels de cinc estrelles, entre d’altres. I, en tots, Barcelona destaca.

Vuit espais catalogats com a Patrimoni de la Humanitat, com l’Hospital de Sant Pau o les obres de Gaudí, un aeroport a només 11 quilòmetres del centre, 39 hotels de cinc estrelles, més de 100 museus i, també, les 2.591 hores de sol de les quals es pot gaudir. També subratlla que Barcelona és una ciutat inclusiva des d’un punt de vista LGTBI, les baixes emissions i que té “una platja àmplia”. Entre els punts més febles, en canvi, hi ha la manca d’espais verds, o que és una ciutat densament poblada, només superada per París i Bombai.

Collboni presumeix davant Madrid

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha celebrat l’elecció de Barcelona com a millor ciutat de la Terra. Fins i tot, ha volgut referir-se a la rivalitat històrica amb Madrid. Apunta que mentre la capital de l’estat “ho peta”, Barcelona “és la millor del món” en aspectes com la “cultura, la història, la inclusió social, la seguretat, la connectivitat, la vida social o la restauració”.