Segons el darrer informe econòmic de conjuntura que ha elaborat l’Ajuntament de Barcelona que s’ha presentat a la Comissió d’Economia, a la ciutat es van registrar 40.843 empreses exportadores, el que representa un 30% estatal. La responsable municipal d’economia, Sònia Recasens, ha dit que l’esforç dels empresaris per internacionalitzar-se “és bàsic per ser més competitius”.

El 2012 es van constuituir a la ciutat 6.733 noves societats mercantils, el que representa un increment del 4,9% respecte al 2011. El capital subscrit per aquestes societats va créixer un 37,1% i aconsegueix el primer augment després de dos anys de pèrdues consecutius. Segons Recasens, “aquesta dada confirma el potencial de Barcelona com a ciutat emprenedora”.

L’informe també recull les dades del mercat laboral, que constaten que a la ciutat hi ha 115.154 aturats, el 44% dels quals són joves. Recasens ha anunciat un programa municipal de suport a les empreses que contractin joves que el consistori dotarà amb 1,8 milions d’euros.