Només en el sector dels transportistes, hi ha 25.000 treballadors que tenen el conveni caducat des del 31 de desembre de 2010. Segons els vaguistes, la patronal es nega a renegociar-lo i, si la situació no es desencalla, el conveni quedarà sense efecte a partir del juliol, tal com preveu la reforma laboral.

Segons els sindicats, al conjunt de Catalunya hi ha 800.000 treballadors afectats per aquests pactes de treballadors i, encara que els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, i les patronals CEOE i CEPYME preveuen signar aquest dijous un preacord per prorrogar-ne la vigència, s’ha mantingut la convocatòria d’aturades. Sectors com l’oci educatiu i sociocultural o la construcció a l’àrea de Barcelona continuen pendents de negociar, mentre que el del metall i el de les fleques de Barcelona han acordat, de moment, mantenir vigents els convenis actuals.

Al llarg de la jornada s’han convocat diverses mobilitzacions a diferents ciutats de Catalunya. La manifestació central està convocada per aquesta tarda a les 18 h a la confluència del passeig de Gràcia amb la plaça de Catalunya.